Werkwijze & consults

Wat kunt u verwachten als u een afspraak maakt voor een consult.

Voor het eerste consult krijgt u met de mail een uitgebreide vragenlijst toegestuurd die u thuis kunt invullen. Hiernaast moet u nog een dagmenu over 2 dagen noteren. En de dag van de afspraak een flesje ochtendurine verzamelen. Deze gegevens en de ochtendurine neemt u mee naar het eerste consult, welke ongeveer 1,5 uur zal duren. Naast het nalopen van de vragenlijst wordt er verder de meegebrachte urine nagekeken. Soms worden nog de bloedsuikerwaarden bepaald en de bloeddruk gemeten. Als het nodig is wordt er aanvullend laboratoriumonderzoek aangevraagd. Als alle gegevens bekend zijn wordt er een behandelplan gemaakt met daarin onder meer voedingssupplementen, voedingsadviezen en eventueel lifestyle aanpassingen. Het advies wordt samen doorgesproken.

Het eerste contact hierna is, na ca. 4 weken, dit kan per mail of telefonisch zijn om de gevolgde therapie even door te spreken en eventueel bij te stellen, maar kan ook een afspraak zijn. Een verder vervolgconsult volgt, wanneer nodig, na opnieuw 4 weken.

U kunt natuurlijk altijd, wanneer nodig tussentijds telefonisch advies vragen. Het best kan dit ’s avonds aangezien ik overdag andere verplichtingen heb.

Het aanpassen van de stofwisseling neemt vaak enige tijd in beslag. Maar over het algemeen ziet men na ca. 4-6 weken toch een geleidelijke vermindering van klachten.