Behandelaar

Bert Depré heeft zijn promotie in de Natuurwetenschappen in 1991 in Nijmegen afgerond en is inmiddels meer dan 20 jaar actief in de Chemie. Hij heeft altijd een sterke affiniteit gehad met de Biochemie. De Biochemie beschrijft de levensprocessen op cellulair niveau en onderzoekt afwijkende processen bij hedendaagse ziektebeelden. Deze kennis wordt slechts ten dele benut door de reguliere geneeskunde, vanwege meerdere redenen. Bert heeft zich dan ook als doel gesteld deze kennis niet enkel voor zichzelf te benutten, maar deze in te zetten voor zijn omgeving om op deze manier mensen te helpen met hun lichamelijke problemen en kwalen.

Om dit vorm te geven heeft Bert Depré in 2010 en 2011 de door meerdere beroepsverenigingen (MBOG, VBAG, etc) geaccrediteerde opleidingen Medische Basiskennis op HBO-niveau en Orthomoleculaire Geneeskunde en Voedingsleer met succes afgerond. Ook zijn de nodige cursussen bezocht om kennisverrijking en een nog betere behandeling mogelijk te maken.

Om in aanmerking te komen voor vergoedingen bij ziektekostenverzekeraars is Bert Depré sinds 2012 aangesloten bij de beroepsvereniging MBOG/VBAG. De vergoeding is afhankelijk van uw polis en doorsnee genomen worden consulten vergoed en eventuele supplementen ter ondersteuning van uw gezondheid niet. Voor de hoogte van de vergoeding raad ik U aan contact op te nemen met uw verzekeraar.

Doelstelling en Disciplines

De praktijk richt zich voornamelijk op:

 1. Personen die op zoek zijn naar een verantwoorde begeleiding en ondersteuning op weg naar een betere gezondheid, middels consultatie, onderzoeken en supplementen.
 2. Samenwerking met collega-therapeuten, om in het belang van de klant verder te komen met een behandeling (Dit, onder het motto: "twee weten er meer dan één"). Er zal worden gestreefd naar een verdere afronding van de behandeling bij de verwijzende therapeut.
 3. Het uitwisselen van ervaringen met collega-therapeuten om sterker te worden in de professie en om elkaar wegwijs te maken in dit boeiende, maar ook complexe vak
 4. Wanneer gewenst het bedrijfsleven ondersteunen in bijdragen bij het bestrijden van ziekteverzuim op middellange tot langere termijn.
 5. Het onderhouden van het kennisniveau door middel van cursussen.
 6. Het geven van specifieke informatie middels cursussen, workshops, etc.

De disciplines waar mee gewerkt wordt zijn:

 • Orthomoleculaire geneeskunde
 • Voedingsadviezen
 • Laboratorium onderzoeken
 • Natuurgeneeskunde en
 • Wetenschappelijke vakliteratuur